maanantai 31. lokakuuta 2016

Puhtigranola (G, VG)


Kehittelin oman granolareseptin, joka sai nimekseen puhtigranola. Tai no kehittely on ehkä hieman liian mairea nimitys eri ainesten summa mutikassa pataan heittämiselle, mutta kirjoitin minä ohjeen ylös.


Tämä paahdettu mysliherkku on täynnä terveellisiä aineksia ja sen sisältämä proteiini ja hyvät rasvat pitävät nälän hyvin loitolla. Granola on gluteeniton ja vegaaninen eikä se sisällä valkoista sokeria.


Ainekset

- 2 rkl neitsytkookosöljyä
- 0,5 dl oliiviöljyä (tai esim. rypsiöljyä)
-  2 rkl intiaanisokeria
- 8 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 pieni pussi (100g) mantelilastuja
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl chia-siemeniä
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 2 dl rusinoita tai kuivattuja aprikooseja


Laita kookosöljy, oliiviöljy ja intiaanisokeri kattilaan ja sulata ja sekoita nämä keskenään. Lisää kattilaan loput ainekset ja sekoita ne hyvin öljyseokseen. Paahda mysliseosta kattilassa hyvällä lämmöllä koko ajan sekoittaen niin kauan, että mysli paahtuu kauniin väriseksi ja rapeaksi seokseksi. Tämä vie noin 5-10 min.
Kaada seos leivinpaperille jäähtymään. Varo - seos on tässä vaiheessa polttavan kuumaa!

Kaada jäähtynyt granola puhtaaseen ja kuivaan purkkiin ja nauti vaikka maustamattoman jogurtin seurana.




Ilona



4 kommenttia:

  1. Jess! Ihana kehitelmä. Kerrankin jotain, mihin multa löytyy valmiina ainekset kaapista. Ei kaadu tekemisen into siihen, että pitää lähteä kauppaan.
    Tätä testaan ihan varmasti. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset sekoitussörsselit on just parhaita, kun voi heittää oman maun mukaan sekaan mitä haluaa tai mitä kaapista löytyy. Ei todellakaan ole mikään ehdoton yksi ainoa resepti vaan variaatioita on sen yhtä paljon kuin valmistuskertoja :)

      Mutta kiva, jos innostuit.

      Poista

Kiitos!